12 روش ساده و آسان بهینه سازی سرعت سایت

بهینه سازی سرعت سایت

شاید باورتان نشود، ولی بهینه سازی سرعت سایت یکی از همان اقداماتی است که به ‌طور مستقیم با رتبه بندی سایت و تجربه کاربری مخاطبان ما در ارتباط است.

هیچ اتفاقی بدتر از این نیست که تمام اقدامات لازم برای سئو سایت را انجام داده باشیم، ولی افزایش سرعت سایت از یادمان رفته باشد!

سرعت بارگذاری سایت از عوامل حیاتی در بهبود تجربه کاربری و رتبه‌بندی در موتورهای جستجو محسوب می‌شود.

در این مقاله به بررسی روش‌های بهبود سرعت سایت شما کمک می کنند پرداخته ایم.

چرا باید بهینه سازی سرعت سایت سایت را جدی بگیریم؟

چرا باید بهینه سازی سرعت سایت سایت را جدی بگیریم؟

شاید اولین سؤالی که برایتان مطرح شود، این موضوع باشد که بهینه سازی سرعت سایت چه اهمیتی دارد؟ در پاسخ باید بگوییم که، تحقیقات نشان می‌دهد یک کاربر فقط بین 0.3 تا 3 ثانیه منتظر می‌ماند تا یک سایت برای او باز شود. اگر لود شدن سایت ما برای نمایش اطلاعات بیشتر از این زمان مهم طول بکشد، کاربر تمرکز خود را از دست می‌دهد و احتمالاً پنجره مرورگر را می‌بندد!

بهینه سازی سرعت سایت اهمیت بسیار زیادی دارد که از جمله مهم ترین دلایل آن می توان گفت:

  • افزایش رضایت کاربران: شاید بتوان مهم ترین دلیل اهمیت این موضوع را در افزایش رضایت کاربران در تعامل با سایت و بهبود رابط کاربری آن دانست.
  • بهبود رنکینگ سایت: با توجه به اینکه گوگل از سال 2010، سرعت را فاکتوری در رتبه بندی اعلام کرده است، موضوع افزایش سرعت لود سایت منجر به ارتقا رتبه سایت شما در نتایج گوگل خواهد شد.
  • کاهش نرخ بانس ریت: هرچند گوگل اعلام کرده است که نرخ بانس ریت، فاکتوری برای رتبه بندی نیست، اما بسیاری از سئوکارها آن را یک فاکتور (غیرمستقیم) در رنکینگ سایت می دانند.

خدمات سئو وبسایت و بهینه سازی برای گوگل با وبیفا

چگونه سرعت سایت را بهبود دهیم؟

چگونه سرعت سایت را بهبود دهیم؟

در این مقاله ما به معرفی روش‌هایی میپردازیم که با اجرای آنها می‌توانید تا حد قابل توجهی سرعت سایت خود را افزایش دهید. روش‌های متعددی برای بهینه سازی سرعت سایت وجود دارد، ولی ما بهترین و کاربردی‌ترین آنها را با شما معرفی می کنیم:

1.از هاست پرسرعت برای افزایش سرعت سایت استفاده کنیم

اولین و مهمترین عامل در افزایش سرعت سایت، انتخاب هاست پرسرعت است. هاست تأثیر بسیار زیادی روی کاهش یا افزایش سرعت سایت دارد و متأسفانه اغلب متخصصین سئو از این موضوع آگاه نیستند.

هاست های مشترک معمولاً منابع کمی برای هر سایت فراهم می‌کنند که می‌تواند سرعت بارگذاری را کاهش دهد.

استفاده از هاست ابری، سرورهای مجازی خصوصی (VPS) یا سرورهای اختصاصی می‌تواند به بهبود سرعت و عملکرد سایت کمک کند.

1.از هاست پرسرعت برای افزایش سرعت سایت استفاده کنیم

2.از قالب بهینه استفاده کنید

پشت پرده هر وب سایتی که با استفاده از وردپرس طراحی شده است یک فریمورک یا همان پوسته قرار گرفته است. این فریمورک ممکن است در برخی مواقع استوار و یا به عبارتی بهینه نباشد.

در کد نویسی هر فردی از یک شیوه و اصول مختص به خود استفاده می کند، در نتیجه سعی کنید قالبی استاندارد و بهینه انتخاب نمایید تا باعث بالا بردن لود سایت شما شود.
فراموش نکنید که خرید پوسته معتبر نیز بسیار حائز اهمیت می باشد.

3.بهینه‌ سازی تصاویر

تصاویر غیر بهینه می‌توانند به شدت سرعت بارگذاری سایت را کاهش دهند.
تصاویر حجیم با بارگذاری کند و پر کردن کش مرورگر، از بهینه سازی سرعت سایت جلوگیری می‌کنند.

برای این کار باید سایز تصاویر صفحات مختلف سایت را بدانیم و تصاویر را متناسب با آن ابعاد طراحی کنیم. همچنین در نرم‌افزار فتوشاپ، حجم تصاویر را به کمترین مقدار ممکن تغییر دهیم.

4.استفاده از شبکه تحویل محتوا (CDN)

شبکه تحویل محتوا (CDN)

فرقی نمی کند که سرعت وب سایت شما چقدر پایین باشد این شبکه  در چشم بر هم زدنی موجب افزایش سرعت سایت میشود.

یک شبکه CDN هرچه فایل JS و یا CSS دارید را به همراه تمامی تصاویر در سایت از سرور های ابری که دارد در تمام دنیا برای کاربران به اشتراک می گذارد و کاربران احساس سرعت بی نظیری در لود شدن سایت ها القا می کنند و مدت زمان دانلود شدن فایل ها را نیز کاهش می دهند.

لازم به ذکر است که با اتصال به این سیستم نرخ تبدیل وب سایت شما افزایش می یابد. همچنین BOUNS RATE سایتتان را کاهش خواهد داد.

5.استفاده از کش مرورگر (cache)

مرورگرهای مختلف اطلاعات زیادی مانند تصاویر، فایل‌های جاوا اسکریپت و… را ذخیره می‌کنند تا در مراجعات بعدی بازدید کننده، مجبور نباشند کل صفحه را مجدداً بارگیری کنند.

کش سایت قابلیتی است که باعث افزایش سرعت بارگذاری سایت می‌شود و به بهبود تجربه کاربری کمک می‌کند.

می‌توانیم از افزونه‌های معتبری مانند wp-super-cash یا w3-total-cash برای مدیریت کش سایت‌های وردپرسی استفاده کنیم.

6.صفحات 404 را شناسایی و حذف کنیم

صفحات 404 با ایجاد ریکوئست‌های اضافی، باعث افت شدید سرعت سایت می‌شوند. ابزارهای مختلفی برای شناسایی این صفحات وجود دارد که بهترین و سریع‌ترین آنها Website Auditor است. بعد از شناسایی این صفحات با کمک افزونه‌های ریدایرکت 301، این صفحات را به مرتبط‌ترین صفحه سایت ریدایرکت می‌کنیم.

حذف صفحات 404

7.حذف افزونه‌ها و اسکریپت‌های غیرضروری

وجود افزونه‌ها و اسکریپت‌های غیرضروری می‌تواند سرعت سایت را کاهش دهد. با بررسی و حذف افزونه‌ها و اسکریپت‌هایی که استفاده نمی‌شوند یا تأثیر زیادی بر عملکرد سایت ندارند، می‌توانید سرعت سایت را بهبود بخشید. همچنین، استفاده از افزونه‌های سبک و با کیفیت بالا می‌تواند باعث افزایش سرعت سایت شود.

8.php سایت را بروز رسانی نمایید

php سایت را بروز رسانی نمایید

در سایت‌های وردپرسی، علاوه بر بروزرسانی هسته وردپرس و افزونه‌ها که به‌صورت اتوماتیک انجام می‌شود، باید گاهی نسخه php سایت را هم از طریق پنل هاست بروز رسانی کنیم. نسخه جدید php می‌تواند آثار بسیار خوبی در بهینه سازی سرعت سایت ما داشته باشد. بنابراین چه بهتر که به آن توجه ویژه داشته باشیم.

افزایش سرعت سایت با افزونه ها

9.فونت‌های گوگل را حذف کنیم

حذف فونت‌های گوگل یکی دیگر از فاکتورهای بهبود سرعت لود سایت است. وجود قطعه کد فونت‌های گوگل عملاً هیچ کاربردی در سایت‌های فارسی ندارد و فقط باعث افزایش تعداد درخواست‌های سایت می‌شود.

10.رونوشت های قدیمی را از پایگاه داده پاک نمایید

از بهترین راه حل ها برای آزاد سازی فضا و افزایش سرعت لود شدن سایت پاکسازی رونوشت های قدیمی است که یشنهاد می کنیم از افزونه WP-OPTIMIZE استفاده کنید

11.افزایش سرعت سایت با افزونه ها

یکی از افزونه های معروف در این حوزه افزونه wprocket می باشد که شما می توانید با نصب و تنظیمات این افزونه به راحتی سرعت سایت خود را بهینه کرده و مواردی مثل فشرده سازی html , css ها را با این افزونه انجام دهید.

و همینطور تعداد درخواست هایی که وبسایت شما برای لود شدن به مروگر کاربر می دهد را کاهش دهید و در نهایت موجب افزایش سرعت سایت خود شوید.

افزونه wprocket

12. افزونه‌های اضافی در سایت‌های وردپرسی را حذف کنیم

افزونه‌ها جذاب‌ترین و کاربردی‌ترین ابزارهای هستند که برای مدیریت بهتر سایت‌های وردپرسی طراحی شده‌اند.

ولی نصب بیش از حد این افزونه‌ها، به‌دلیل بروزرسانی مستمر آنها باعث افت سرعت سایت می‌شود. همچنین این افزونه‌ها از کدهایی ساخته شده‌اند که افزایش آنها هم می‌تواند روی کاهش سرعت تأثیر داشته باشد.

13.بهینه‌ سازی کدهای HTML، CSS و JavaScript

کدهای غیر بهینه و بلند می‌توانند سرعت بارگذاری سایت را کاهش دهند. با استفاده از ابزارهایی مانند HTML Minifier، CSS Nano و UglifyJS، کدهای خود را مینیفای کنید تا حجم فایل‌ها کاهش یابد و سرعت بارگذاری بهبود یابد. همچنین، بهینه‌ سازی ترتیب بارگذاری فایل‌ها می‌تواند به بهبود عملکرد سایت کمک کند.

14.استفاده از تکنیک‌های بارگذاری تنبل (Lazy Loading)

تکنیک‌های بارگذاری تنبل (Lazy Loading)

تکنیک بارگذاری تنبل به معنای بارگذاری تصاویر و محتوای سایت تنها زمانی است که کاربر به آن‌ها نیاز دارد. این کار می‌تواند به بهبود سرعت بارگذاری اولیه صفحه و کاهش مصرف منابع سرور و در نتیجه به افزایش سرعت سایت کمک کند .

استفاده از پلاگین‌ها و کتابخانه‌های بارگذاری تنبل مانند LazyLoad یا Intersection Observer API می‌تواند به این منظور کمک کند.

 

سؤالات متداول

برای تست سرعت سایت باید از همه این ابزارها استفاده کنیم؟

خیر. ولی استفاده از ابزار رایگان گوگل یعنی Google Page Speed Insight بیشتر توصیه می‌شود.

برای بهبود سرعت سایت‌ های فروشگاهی چه کار کنیم؟

پیشنهاد ما طراحی قالب سایت ریسپانسیو، بهبود سرعت نسخه دسکتاپ و افزایش سرعت نسخه موبایلی آن است. همچنین کاهش حجم تصاویر هم می تواند روش خوبی برای بهبود سرعت باشد.

هاست چه تأثیری در افزایش سرعت سایت دارد؟

هاست سایت، نقش مهمی در سرعت آن دارد. به‌ طوری‌ که یک هاست ضعیف می‌تواند تمام زحمات و برنامه‌های سئویی شما را برهم بزند.

با استفاده از این روش‌ها و تکنیک‌ها، می‌توانید سرعت بارگذاری سایت خود را بهبود داده و تجربه کاربری بهتری برای بازدیدکنندگان خود فراهم کنید. این کار نه تنها می‌تواند رضایت کاربران را افزایش دهد بلکه می‌تواند رتبه سایت شما را در موتورهای جستجو بهبود بخشد.